Støtteforeningen Svendborg Demensby

BRYGHUSET

hvad vi har fået, og hvad det bruges til


Støtteforeningen med John Olsen og Dan Jeppesen i spidsen har modtaget flot pris

FONDEN FOR FYNSKE BANK PRISEN 2019

Tirsdag aften 26. marts 2019 vil ikke lige blive glemt lige med det samme for Dan Jeppesen og John Olsen. De fik nemlig overrakt prisen, med en check på 100.000 kroner og en flot statuette, af filialdirektør Kirsten Elkjær i FYNSKE BANK.

Overrækkelsen fandt sted i Svendborg Idrætscenter. Trods flere gode nomineringer var komitéen ikke i tvivl om at Støtteforeningen skulle have dette års pris

Prisen gives for den energi, kreativitet og engagement de frivillige i støtteforeningen lægger for dagen i Demensbyen.

- Det er et unikt projekt, ikke bare for Svendborg og hele landet, men også globalt, lyder det fra filialdirektør Kirsten Elkjær.

Ifølge banken har støtteforeningen været en uundværlig hjælp i både driften og udviklingen af Demensbyen.

- Det er ildsjæle og andre frivillige, som er årsagen til at det er kommet op at stå. Som dement og pårørende står man over for store udfordringer, men man kan mærke at der er en god stemning. Folk virker glade, siger Kirsten Elkjær efter hun besøgte Demensbyen.


Fynske Bank donerer cykel

FYNSKE BANK FOND DONERER 48.000,- TIL STØTTEFORENINGEN FOR SVENDBORG DEMENSBY.

Fynske Bank Fond har besluttet at støtte en af succeshistorierne i Svendborg Demensby, nemlig indkøbet af specialcykel så beboerne sammen med en cykelpilot kan komme på udflugter rundt omkring i byen, og dermed få oplevelser ud over det sædvanlige.

Bryghuset råder nu over 2 specialcykler, og med forløbelig 10 frivillige cykelpiloter er der godt gang i cyklerne.  Projektleder Annette Søby fra bryghuset ser meget gerne flere, der har lyst til at cykle en tur med en eller 2 demensramte borgere, så har du lyst til lidt frivilligt cykelarbejde, kan du kontakte Annette Søby (annette.soeby@svendborg.dk). Cyklerne er nemme at køre og naturligvis med elmotor.

John Olsen


HAVEPROJEKT

Med støtten på 4. mio fra Den A.P.Møllerske Støttefond er vi nu godt i gang, på A.P.Møllerfondenes hjemmeside kan der læses om projektet, som vi nu planlægger at kunne stå færdig om et år. prøv at logge ind på nedenstående link.

 http://www.apmollerfonde.dk/projekter/svendborg-demensby/


Tak til Odd Fellow Ordenen loge 29 Sct. Nicolai

For den flotte donation på kr. 10.000,- til Støtteforeningen Svendborg Demensby. Næstformand i Støtteforeningen Silja Kyndbo, modtager her den store check, ved et arrangement i logen.


Donationen fra Fynske Banks Fond, på 100.000,- er brugt til nogle pavillioner.

Pavillionerne er reelt allerede i brug, da de ud over deres formål som hyggested, og det bliver nok først næste år, også danner et hegn ud mod parkeringspladserne.


Donationen fra Elselskabet vil blive brugt til anskaffelse af den første rickshawcykel


Kunst med et formål

Donationen fra Veluxfonden, vil blive brugt til "vejviserkunst"

Vejviserkunst støttet med 75.000 af Velux Fonden

 

I Svendborg Demensby Bryghuset er der et specielt behov for skiltning, især da mange af beboerne vil kunne have svært ved at forstå traditionel skiltning. I stedet for almindelig skiltning/pictogrammer, har Støtteforeningen søgt Velux Fonden om midler til at bruge kunst som skiltning.

 Dette gøres for at bryghusets beboere nemmere vil kunne orientere sig og finde de steder de søger, men også for at personale og frivillige vil kunne benytte denne form for skiltning til en form for indlæring. Det er ganske enkelt nemmere at huske et symbol som et kunstværk frem for en almindelig tekst, når de kognitive evner er ved at forlade en.

Vi forestiller os at de enkelte vejvisere kan være en skulptur, et maleri eller noget helt andet, dog skal det ikke være abstrakt men figurativt, så det nemt kan forstås. Der skal bruge en vejviser til Genbrugsbutikken, motionsrummet, restauranten, herreværelset, bibliotek og musikværelse, Velværerum, Kiosk, Hobbyrum, ,køkken. Støtteforeningen søger derfor kunstnere, der har ideer til og som kan fremstille disse vejvisere. Vi håber naturligvis at der kommer spændende forslag til de enkelte opgaver, og vi ønsker og håber, at så mange kunstnere som muligt bliver repræsenteret. Naturligvis skal vi også se på priserne, men med støtten fra Velux Fonden, er vi i stand til at betale en fair pris. Har du ideen og kan du lave kunstværket, kan du sende din ide til Støtteforeningen. Det kan ske ved at fremsende en mail med din ide til Dan@jeppesens.net  sammen med et par billeder af, hvad du ellers har lavet. Vi forbeholder os ret til at præsentere dit oplæg for Støtteforeningens medlemmer. De af Støtteforeningens medlemmer, der har givet os deres e.mail adresse, vil derfor blive informeret om de indkomne forslag, som de vil være velkomne til at kommentere på. Den endelige udvælgelse vil blive foretaget af støtteforeningens kunstudvalg i samarbejde med medarbejdere i selve Demensbyen.

Forslag skal være Støtteforeningen i hænde senest 31.1.2017

Værkerne forventes leveret i løbet af foråret 2017.


Rislebæk fra Ø Hop

Ø HOP ved Margit Lolk har givet tilsagn om støtte på kr 60.000,- som vil blive anvendt til en Rislebæk i den kommende sansehave der skal anlægges, som en del af den kommende park.