Vores målsætninger


4 millioner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Alle vi der på den ene eller anden måde er tilknyttet Svendborg Demensby Bryghuset, er lykkelige for denne overvældende donation, der har gjort det muligt for os, at etablere et haveanlæg, som retter sig mod Bryghusets beboere, pårørende, medarbejdere ja til alle med interesse for netop Svendborg Demensby.

Støtteforeningen engagerede den kendte arkitekt Michael Finke og hans stab af dygtige medarbejdere, til at arbejde med de visioner og tanker, som der kom frem ved den store forberedelse, hvor over 100 medarbejdere, beboere, pårørende og ikke mindst aktive fra Støtteforeningen, gennemgik og bearbejdede mere end 700 forslag til, hvordan haven skulle udformes.

Projektet stod færdigt og blev indviet den 29. juni 2019.

Det har været et meget spændende projekt, som blev udført i samarbejde med Svendborg Kommune, og naturligvis medarbejdere fra såvel Bryghuset, som naturligvis fra den A.P. Møllerske Støttefond. Læs mere om tilblivelsen på A.P. Møller Fondens hjemmeside:

https://www.apmollerfonde.dk/projekter/svendborg-demenshave/Så bygges pavillionerne

Donationen fra Fynske Bank, er ved at blive brugt til nogle pavillioner, til Demensbyens beboere og gæster. Støtteforeningen takker endnu en gang for donationen, som vi er sikker på vil glæde og gavne.


SANSEHAVE

På et område på ca 700 M2 tæt ved byens beboelsesområde arbejder Støttegruppen på at skaffe midler til etablering af en såkaldt sansehave, Området er i dag dækket med græs,men vi ønsker det omdannet til et fredfyldt område med en rislebæk,med højbede fyldt med blomster, med træer, buske bænke og ikke mindst det vi kalder " Christiansmindebokse" små fristeder, hvor man i fred og ro kan nyde en kop kaffe, lidt medbragt mad eller blot nyde omgivelserne. Området er i dag kuperet,men skal naturligvis rettes til, så kørestolsbrugere ubesværet kan benytte området

 


Blomster og træer

Skal skabe ro og balance.


Spadserestier

I Sansehaven skal der være mulighed for en problemfri spadseretur.


En perle

På grunden ligger en meget forfalden bygning, vist nok en gammel hestestald, Men en bygning der har rige muligheder og en meget smuk bygning, som vi i Støtteforeningen vil gøre os megen umage for at få renoveret så den kan indgå i helheden, billedet herover er bygningen vist fra havesiden, se de øvrige billeder vi er sikre på at det kan blive en flot bygning når den bliver renoveret.


Bygningen set forfra


En flot detailje


Første planer

Lidt som arkitekten har tænkt sig lidt af området